30. toukokuuta 2012

Parga 2

Meteora

Meteora

Meteora (täällä vierailtiin)

Meteora (kuvan luostarissa on kuvattu mm. James Bond -leffaa!)

Albania

Albania

Albania

Saranda, Albania

Saranda, Albania

Parga

PargaKeskiviikoksi oltiin varattu retki Meteoraan, joka on luostarialue ja ne luostarit siellä on rakennettu kallioiden päälle. Sielläkin oli hirveen huikeet näkymät! Vierailtiin yhdessä niistä luostareissa (kolmas kuva ylhäältä). Meteora on mukana Unescon maailmanperintöluettelossa. Meiän opas osasi kyllä työnsä ja oli mukava.
Torstaina ihasteltiin vielä kerran Pargaa, sillä lauantaina oli kotiinlähtö ja perjantaina vielä koko päivän kestävä retki...


...nimittäin Albaniaan! En ollu aikaisemmin käynyt Albaniassa. Ajettiin pienten kylien ohi (tiet oli karmeessa kunnossa jonka takia bussin piti kulkea suunnilleen kävelyvauhtia!) ja poikettiinkin köpöttelemään erääseen pieneen kylään, joka kantaa nimeä Mursi. Juustopiirakoiden jälkeen käytiin jossakin vanhassa venetsialaisessa linnoituksessa, missä oli paaaaljon vesikilpikonnia, ne oli söpöjä, hih. Sen jälkeen jatkettiin matkaa vähän suurempaan paikkaan, Sarandaan. Siellä oli lämmin! Paljon kerrostaloja, joissa ei asunut ketään, paljon rakenteilla olevia taloja, ei edes hirveästi ihmisiä missään... Käytiin pienellä kaupunkikävelyllä, josta sitten suoraan lähdettiinkin bussilla takaisin Kreikan puolelle ja Pargaan.

Miulla jäi hyvä maku matkasta, sää ei tosin ollut niin hyvä ku oletin, mutta sain kyllä kivan rusketuksen! Ei siellä mitään ostamistakaan hirveesti ollut (ei tosin haittaakaan), ostin Albaniasta rannekorun ja Pargasta hiusmaskin.

Vielä 2 päivää ja lauantaiaamuna kevätjuhla + todistustenjako, niin voin sanoa hyvästit peruskoululle ja suunnata katseen kohti kesälomaa! 


4 kommenttia:

  1. Siis aivan ihanan näkönen paikka! wou, voisin lähtee tonne vaikka samantien :) kivoja fiiliskuvia!

    VastaaPoista
  2. aaaa! tahon kans ulkomaille! :D

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä ihanalta noi kuvat :)

    VastaaPoista